четвер, 20 лютого 2020 р.

Історія смайлика :-))


ИзображениеПерше відоме зображення, що нагадує # смайлик, знаходиться на поверхні глечика, знайденого археологами на території нинішнього міста Каркамиш на півдні Туреччини, недалеко від кордону з Сирією. 
ИзображениеЗначок, схожий на відомий символ, з'явився в звіті словацького нотаріуса про благополучне фінансове становище муніципалітету у 1635 р. Нотаріус зобразив усміхнене обличчя поруч зі своїм підписом.  





1741 р. - в своєму рукописі Бернард Хеннет, абат цистерцианского монастиря в містечку Ждяр-над- Сазавоу в Чехії, використовував малюнок у вигляді посмішки.

Изображение

1919 р. Компанія Buffalo Steam Roller (США), що випускає техніку для будівництва доріг, видавала з квитанцією наклейку з усміхненим чоловічком і словом «спасибі».
Изображение

1953 р. піар-кампанії до американського фільму «Лілі», де головну роль зіграла популярна актриса голлівудських мюзиклів Леслі Карон, використовували зображення, що нагадують смайли з різними емоціями.


Изображение1962 р. рекламної кампанії нью-йоркська радіостанція WMCA використовувала жовту толстовку Good Guys. Її дарували радіослухачам, які відзначали, що на станції працюють «хороші хлопці».


1963 р З'явився смайл в сучасному вигляді. Американська держкомпанія взаємного страхування життя в Вустере найняла художника Харві Росса Болла, щоб він придумав, як підняти дух співробітників під загрозою звільнення. За 10 хвилин і гонорар в 45 доларів Харві намалював жовтий кружок з посмішкою. Зображення нанесли на значки, які роздали працівникам.

Изображение 1972 р Французький видавець Франклін Луфрані вирішив позначати хороші новини в газеті France Soir характерним усміхненим значком. Він назвав це зображення «смайликом» і запустив компанію Smiley.

19 вересня 1982 р день першого офіційного згадки смайла в інтернеті. Професор Скотт Фалман з Університету Карнегі-Меллона забезпечив своє послання на електронній дошці обміну повідомленнями символом з двокрапки, тире і дужки. Він назвав його «маркером жарту» і запропонував використовувати як вказівку, що до послання треба ставитися з гумором.


Вокруг света. - 2020. - № 1. - С. 25

Немає коментарів: