середу, 15 січня 2020 р.

Примусові роботи в бібліотеці замість штрафа

Однією з складових щоденного обслуговування читача також є збір дрібних штрафів за утримання книги поза терміном запозичення. В даний час варшавські бібліотеки стягують пеню у вигляді 20 грошів за кожен день затримки. У радника району Targówek в Варшаві Кшиштофа Мішевського є краща ідея - соціальна робота.
В результаті діяльності, пов'язаної з виконанням мандата радника, я представляю запит з наступного питання. Я прошу вас проаналізувати можливість реалізації в Публічній бібліотеці програми з накладання штрафів за занадто тривале затримання запозичених книг - ми читаємо в перекладі, доступному на веб-сайті Бюлетеня громадської інформації міста Варшави.
Час, проведений в бібліотеці за читанням, читанням для дітей, участю в заходах, може скасувати нараховані штрафи. Таким чином, буде реалізована основна місія бібліотеки - поширення читання (наприклад, одна година еквівалентна 5 злотих). Такі програми з великим успіхом реалізуються в інших країнах, - написав Мішевський в запиті.
P.S.   У ФБ так прокоментували цю ідею: "Колись в часописі "Если" було оповідання іноземного автора щодо покарання книгою. Ну то один із злочинців став рецидівістом, щоб таки прочитати всього Шекспіра". :-))

Немає коментарів: