четвер, 26 вересня 2013 р.

Переможці онлайн-конкурсу "Марафон непересічних бібліотечних ідей-2013"

Всього на конкурс надійшло 175 заявок з усіх областей України (особливо активними виявилися бібліотекарі з півдня та сходу країни), а представлені інноваційні ідеї, канали, блоги, відео та статті запропонували широкий спектр сучасних й оригінальних бібліотечних сервісів, починаючи від солдатського десанту та poetry slam online і закінчуючи відео-рекламою та хмарними технологіями в бібліотеці.


"Бібліотечний піонер Pinterest-у": Українська бібліотечна асоціація
Приз - планшет Asus Google Nexus.

"Найактивніший бібліотекар-твіттерянин": Сергій Андрійович Назаровець,@panbibliotekar з науково-технічної бібліотеки Львівської Політехніки, м. Львів.
Приз - смартфон фірми HTC.

Наймобільніша бібліотека: КРУ «Юнацька бібліотека», м. Сімферополь, АР Крим (QR-коди, мобільні повідомлення та оптимізований під сучасні мобільні пристрої  бібліотечний веб-сайт).
Приз - смартфон фірми HTC.

Найкращий бібліотечний YouTube канал - Державна бібліотека України для юнацтва, м. Київ.
Приз - цифрова відеокамера фірми Sаmsung.

Бібліотека V Kontakti з користувачами - Луганська обласна універсальна наукова бібліотека, відома у соціальних мережах як Горьковка.
Приз - смартфон фірми HTC.

Майстер бібліотечної інфографіки: Кудряшев Михайло Олегович з КРУ Юнацька бібліотека, м. Сімферополь.
Приз - планшет Asus Google Nexus.

Найактивніший бібліотекар-вебінарщик: Костриця Олена Григорівна з центральної бібліотеки для дітей ім. О. Довженка Чергінівської міської ЦБС.
Приз - пристрій для читання електронних книг Pocket Book Touch.

І, нарешті, найоригінальніша бібліотечна інновація року - "Школа бібліотечного журналіста" - проект Харківської державної наукової бібліотеки ім. В.Г.Короленка.
Приз - планшет Asus Google Nexus.

Немає коментарів: