пʼятницю, 1 жовтня 2021 р.

Silent Book

Ілюстрація з «тихої» книги «Imagination» (Уява).
Художник Анастасія Суворова

Ще не всі списи поламані щодо коміксів, їх так званої другорядності та доцільності використання у просуванні читання. А вже світом шириться Silent Book «тиха книга», тобто книга без слів - одне з найбільш авангардних напрямів сучасного західного книговидання. 

У сфері дитячої літератури безмовні книжки з картинками або німі книги - це візуальні оповідання, що пропонують читачам можливість експериментувати з новими способами читання образів та використання слів. У багатьох країнах з'являються міжнародні престижні конкурси, зацікавлені в нових талановитих ілюстраторах, здатних без слів, одними картинками розповісти всім бажаючим історії про казкові світа і героїв, де всі правила обмежені лише уявою читача.

Історії в цих книгах зрозумілі без слів, а герої знаходяться в повній владі уяви читача. Як назвати головного героя? Про що він хоче нам розповісти? В якому світі він живе і якими правилами цей світ підкоряється? На всі ці питання буде цікаво шукати відповіді разом з дитиною, вивчаючи, розглядаючи і роздивляючись дивовижні ілюстрації талановитих художників: https://www.ibby.org/awards-activities/activities/silent-books/silent-books-collection-2019

От якби ще так написати дисертацію? Ні тобі ГОСТу, ні українського правопису))...

Немає коментарів: