четвер, 20 серпня 2020 р.

Нові тренди від УБА

У цей навчальний рік ВГО Українська бібліотечна асоціація у партнерстві із різними організаціями (див. сторінку УБА у Фейсбуці)  входить з проєктом «Чотири простори бібліотеки: інноваційні модель діяльності» 
"Ми проаналізували існуючий успішний досвід, насамперед зарубіжний, розробки і реалізації інноваційних бібліотечних просторів, а також багатофункціональних культурних громадських центрів. За результатами цієї роботи буде розроблена та представлена у вересні інноваційна модель бібліотеки як поєднання чотирьох просторів: навчання, натхнення, місця зустрічі та подій», - зазначила Oksana Brui, президентка ВГО Українська бібліотечна асоціація.
Обіцяють електронне видання з практичними рекомендаціями, методикою реалізації інновацій й варіанти дизайнерських рішень оформлення просторів.

Крім того УБА уклала Меморандум про співпрацю щодо промоції здорового способу життя та свідомого ставлення до здоров’я через бібліотечну мережу України. Тож плануємо займатися систематичною промоцією свідомого ставлення до здоров’я: через надання інформації на теми здоров’я (книги та онлайн ресурси) та забезпечення простору для подій та зустрічі з фахівцями. Метою є профілактика інфекційних та неінфекційних захворювань, промоції здорового способу життя та формування усвідомленого та відповідального ставлення населення до власного здоров’я, як базової цінності життя.

Немає коментарів: