понеділок, 1 червня 2020 р.

Наукова комунікація в цифрову епоху

Курс "Наукова комунікація в цифрову епоху" розроблений викладачами та співробітниками Національного університету «Києво-Могилянська академія» у співпраці з компанією «CLARIVATE ANALYTICS», ГО «ЕЛІБУКР» та проєктом «FOSTER».

Для кого цей курс? Курс призначений для молодих дослідників: здобувачів ступеня PhD, викладачів університетів на ранніх етапах їхньої наукової кар’єри, всіх, хто прагне дізнатися більше про наукову комунікацію, її основні складники, новітні тренди та технології, секрети ефективної роботи з інформацією, управління даними дослідження, а також отримати відповідні навички.

Після завершення курсу ви зможете зрозуміти, як відбувається сучасна наукова комунікація, яким чином відкритий доступ, відкрита наука, відкриті ліцензії, управління даними досліджень впливають на життєвий цикл наукового дослідження, зокрема, у поширенні та збереженні результатів вашого дослідження. Застосовувати сучасні практики та пошукові техніки для роботи з науковими джерелами, використовувати універсальні та спеціалізовані інформаційні ресурси, сучасні веб-застосунки для різних етапів дослідження і не тільки.

Основна проблематика курсу:
  • Загальний огляд основних складників та стратегій наукової комунікації, використання сучасних веб-застосунків на всіх етапах життєвого циклу дослідження, особливо під час пошуку інформації та поширення результатів дослідження.
    Наукова інформація: основні типи джерел. Спеціалізовані пошукові системи та бази даних, стратегії ефективного пошуку в інтернеті.
    Інструменти моніторингу нових публікацій з проблематики вашого дослідження.
    Наукова стаття в рецензованому журналі – основна одиниця наукової комунікації.
    Розгляд різних аспектів наукових публікацій та публікаційної стратегії.
    Менеджмент бібліографічних посилань.
    Основні поняття наукометрії та бібліометрії.
    Авторське право.
    Архівування даних дослідження.
Подробиці

Немає коментарів: