середу, 12 грудня 2018 р.

Екологічний стиль життя бібліотеки

Бібліотеки підтримують ідею скорочення споживання та відмови від пластику, реалізуючи на практиці екологічний стиль життя.  Одна з цікавинок, яку я побачила в  американських центрах  України, були контейнери для роздільного збору мусора.

Контейнери виготовлені з  п’ятишарового картону, верхня кришка з ламінацією. Багаторазові контейнери (термін служби до 7 років) призначений для збору ресурсоцінних компонентів упаковки – бумаги, пластику, скла та металу тощо.

Збір макулатури допомагає зберегти природні ресурси. Наповнюючи цю коробку макулатурою, бібліотечна спільнота допомагає врятувати 1 живе дерево.
Збираючи пластик, пам'ятайте, що контейнери можна наповнювати тільки чистою упаковкою(без залишків їжі чи ридини), всю упаковку слід промити під проточною водою, видалити залишки рідини та їжі. А також треба зменшувати в обсязі будь-яку пластикову упаковку та алюмінієві бляшанки, її необхідно максимально стискати.

А ще є цікава можливість зібрати кришечки та обміняти їх на 3D моделі навчальних посібників для шкіл. Подробиці про обмін кришечок на моделі тут – проект ГО «Україна без сміття” Кришка Project

Немає коментарів: