вівторок, 7 грудня 2021 р.

А що там, в Інстаграмі?

Народна мудрість каже "Краще один раз побачити, ніж сто раз почути". Наразі це важливо, як ніколи, бо з цими нескінченними пандемічними обмеженнями на контакти та подорожі ми стрімко здичавіємо. Це, звісно, жарт. Але не такий вже і жарт... Добре, що мережі хоча би якось допомогають, особливо Інстаграм. Отже, переглянула я в Інстаграмі новини від колег, бібліотекарів і не тільки. І людей побачила, і ідеї прихопила. Про що, крім книжок, пишуть, які події ілюструють? Що зачепило? 

Особливу увагу звернула цього разу на новини про новинки))  Нетипове звернення з типової виставки книг колег з Бердянська.

Нові надходження дисертацій та авторефератів library_dnurt публікує завжди з однаковим фото, що робить впізнаваною рубріку, а вибір подальших дій користувача (читати чи ні) - майже миттєвим. 

*Як на мене, очкарика зі стажем, сумівним є використання у тексті поста неактивних посилань: важко сприймати візуально, дуже захаращують текст.

Масові заходи у когось онлайн, наприклад: 
ntbvntu
Хтось вже вийшов з червоної зони:

nb.mdu

Навчальні новини від media_ibas_mfknukim сторінки кафедри "Інформаційна, бібліотечна та архівна справа" МФ КНУКіМ наштовхнули на думку, що практику в бібліотеці можна і треба використовувати як інфопривід для публікації!

Науково-бібліографічний відділ НБУ ім. Ярослава Мудрого biblio_graph_mudryj веде інста-календар, як не дивно, він також має прихильників. Тут тобі і свята, і гумор, і, звичайно, котики. Публікації щоденні, навіть по декілька разів на день.


І на останок - найулюбленіші librarynumber3. Я завжди пізнаю їх фото у ленті, і завжди посміхаюся вигаданим діалогам з невидуманою історією (хто працював на обслуговуванні, той знає). В чудове гасло акаунту бібліотеки "Творять не тільки письменники, а й читачі." Г. Ібсена треба додати "...і бібліотекарі". Дивіться самі:




Немає коментарів: