понеділок, 25 травня 2020 р.

Данська бібліотечна система як модель майбутнього

У березні 2020 р. членкиня ВГО Українська бібліотечна асоціація Оксана Бояринова відвідала бібліотеки Данії в межах гранту мобільності від програми "Дім Європи", що фінансується Європейським Союзом.

За два тижні Оксана відвідала 15 бібліотек Данії та 1 бібліотеку Швеції. Це були бібліотеки різних типів та видів – національна, головна публічна, бібліотека-філія, університетська – для того, аби зрозуміти як функціонує бібліотечна система Данії. Вона поспілкувалась із персоналом бібліотек та зустрілась із представниками Данської бібліотечної асоціації, які приймають рішення щодо розвитку бібліотек у цій країні. Дослідила інноваційні послуги та сервіси бібліотек, дізналась про кращі проєкти, а також унікальну методологію створення нових бібліотечних сервісів «Design thinking for libraries».

Зібрану інформацію про доставку книжок по всій країні, зв’язок з бібліотекарем онлайн, зберігання інтернет-спадщини та інші новації данського досвіду Оксана узагальнила в електронному виданні «Данська бібліотечна система як модель майбутнього». Видання доступне для читання, поширення та використання за посиланням.

За матеріалами УБА.

Немає коментарів: