четвер, 31 січня 2019 р.

Безбар'єрний простір у бібліотеці

Створення безбар`єрного простору в університетських бібліотеках для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп (облаштування пандусів, санітарно-гігієнічних кімнат, тактильної підлогової плитки, інформаційних таблиць та позначень шрифтом Брайля тощо) відбувається згідно наступних документів.
Відповідно до П.2. Абз.9. Постанови КМУ від від 30 грудня 2015 р. № 1187 «Про затвердження Ліцензійних умов провадження освітньої діяльності»
вимоги щодо доступності до навчальних приміщень для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення вводяться в дію під час провадження освітньої діяльності через три роки після набрання чинності цією постановою для закладів освіти, які вже мають ліцензію на провадження освітньої діяльності. Звіт про стан підготовки до виконання Ліцензійних умов, затверджених пунктом 1 цієї постанови, щодо доступності до навчальних приміщень для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення подається до органу ліцензування через шість місяців після набрання чинності цією постановою;
Технологічні вимоги щодо забезпечення започаткування та провадження освітньої діяльності у сфері вищої та післядипломної освіти для осіб з вищою освітою
33. …Заклад освіти повинен забезпечити доступність навчальних приміщень для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, зокрема безперешкодний доступ до будівлі, навчальних класів (груп) та іншої інфраструктури відповідно до державних будівельних норм, правил і стандартів, що повинно бути документально підтверджено фахівцем з питань технічного обстеження будівель та споруд, який має кваліфікаційний сертифікат, або відповідною установою, уповноваженою на проведення зазначених обстежень.
https://www.kmu.gov.ua/ua/news/minregion-zatverdiv-novi-dbn-inklyuzivnist-budivel-i-sporud
Мінрегіон затвердив нові ДБН “Інклюзивність будівель і споруд”

Немає коментарів: