середу, 11 квітня 2018 р.

Літературне лото

Літературне лото - колективна гра-змагання для знавців ху­дожньої літератури, у якій беруть участь дві команди з однаковою кількістю гравців.

Реквизит. Кожна команда отримує картку з ігровим полем та картки з завданням для кожного гравця.  Завдання – картка з уривком тексту літературного твору, за стилем та змістом якого гравець має визначити назву книги та її автора. Кількість клітин на ігрових полях має відповідати числу завдань на картках, призначених для кожної команди. Також для гри заздалегідь готується виставка, де представлені не тільки ті книги, уривки з яких є в завданнях, а й ті, що не мають стосунку до гри.

Правила гри. Гравці по черзі обирають собі картки із завданнями, зачитують вголос і  за хвилину повідомляють свій варіант відповіді. Назвавши автора та назву твору, гравець знаходить книгу на книжковій виставці. Якщо відповідь, на думку журі, правильна, гравець заштриховує одну клітинку свого ігрового поля. Перемагає та команда, яка першою заштрихує всі клітинки або на рахунку якої заштрихованих клітинок виявиться більше.

Джерело: http://metobuks.blogspot.com/2018/04/2018.html

Немає коментарів: