четвер, 7 серпня 2014 р.

Если читатель - не джентельмен

Людмила Виноградова поделилась в группе "Бібліотеки" - ініціативна група Асамблеї діячів культури України:

Дії, які тягнуть за собою відповідальність перед законом України

● Дрібне хуліганство, тобто нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян карається законодавством України (ст. 173. Кодексу України про адміністративні правопорушення).

● Куріння в громадських місцях (приміщенні Бібліотеки та прилеглій території) карається законодавством України (ст. 175-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

● Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді карається законодавством України (ст. 178-179. Кодексу України про адміністративні правопорушення).

● Організовувати, залучати, брати участь в азартних іграх, ворожінні, тоталізаторі (парі з грошовою винагородою) карається законодавством України (ст. 181. Кодексу України про адміністративні правопорушення).

● Використання засобів зв'язку з метою, що суперечить інтересам держави, з метою порушення громадського порядку та посягання на честь і гідність громадян (ст. 148-3. Кодексу України про адміністративні правопорушення).

● Кіно- та відеопродукція, що пропагують культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію, а також збут неповнолітнім чи розповсюдження серед них творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію карається законом України (ст. 300 Кримінального кодексу України).

● Кіно- та відеопродукція, комп'ютерні програми порнографічного характеру, а також збут неповнолітнім чи розповсюдження серед них творів, зображень або інших предметів порнографічного характеру карається законом України (ст. 301 Кримінального кодексу України).

● Самоуправство (тобто самовільне, всупереч встановленим Правилам, здійснення свого дійсного або гаданого права) карається законом України (ст. 186 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

● Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб карається законодавством України (ст. 183 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

● Незаконне публічне вживання наркотичних засобів (ст. 315-316 Кримінального кодексу України)

Немає коментарів: