середу, 15 травня 2019 р.

Як підготувати презентацію книги

Що варто зробити організатору, який запрошує на презентацію.

1. Допомогти обрати дату і час, щоб читачам та гостям було зручно. Запитати, чи потрібен модератор. Якщо так – обрати активну людину і підготувати питання. Поганий приклад (ПП): презентація у день пам'яті та примирення, коли важливими є інші заходи.

2. Техпідтримка: якщо автору потрібен проектор, ноут, колонки і мікрофон – перевірити, чи все працює і чи є всі потрібні кабелі-перехідники. ПП: сказати, що мікрофон не працює за 15 хвилин до виступу.

3. Розрекламувати подію завчасно. Підготувати афішу + повісити її у самому закладі, створити подію у FB, запросити людей чи якщо це школа – розказати, хто приїде і навіщо. Запросити школярів, студентів та бібліотекарів. ПП: завести у клас під час уроку, де на автора ніхто не чекав.

4. Контакт. Якщо це чуже місто, запитати, чи знає автор, як добратися і чи не потрібно його зустріти. Якщо є зміни чи форсмажор – повідомити. ПП: не з’явитися на подію взагалі.

5. Квіти-шоколад – це приємно. Але буде приємніше, якщо придбають книгу автора і вона залишиться у тій же бібліотеці. Ще одна фішка: автор книги не друкує, купує їх за власний кошт. ПП: подаруйте нам свої книги (якщо це не обумовлена благодійність).

6. Матеріальний успіх прези залежить від кількості проданих книг. Не потрібно змушувати людей купувати, але сказати, що на презі можна буде це зробити – варто.

7. Якщо це інше місто – обумовити можливість компенсації витрат на дорогу. Є гранти, які покривають проживання-харчування. На фестивалях, e. g. Можна підключити видавництво.

8. Гарний настрій та взаємоповага, яка не залежить від віку, кількості виданих книг та рівня популярності.

Якісній роботі – якісна підготовка. Тоді буде вау. Без цього ніяк, згодні?
Автор:⠀Анастасия Никулина

Немає коментарів: