вівторок, 16 квітня 2019 р.

Оповідання на одну перерву

Як повідомляє видання The Guardian, у лондонському метро встановили автомат, який роздає безкоштовно короткі оповідання відомих письменників. Це історії довжиною одна, три або п’ять хвилин (на одну поїздку). Автомати з’явилися на станції метро Кеннері Ворф. В ньому можна придбати короткі історії на одну поїздку від Вірджинії Вульф, Чарльза Діккенса і Льюїса Керролла, а також короткі детективи.

Як відомо, це вже не перший подібний експеримент з автоматами. Ще в 1937 році засновник видавництва Penguin Аллен Лейн встановив такий апарат з книжками на вокзалі Чарінг-Кросс, що викликало шок у його більш консервативних колег по цеху. Декілька років тому ідею книжкових автоматів відродила і розкрутила французька компанія Short Édition. Автомати можна знайти в різних частинах Франції та США.

Цікавинка з миру книговидання наштовхнула на думку: може і бібліотекам слід зробити щось подібне? Наприклад, провести акцію "Перерва в бібліотеці". Навіть якщо не всі бібліотеки фінансово спроможні роздрукувати оповідання, але ж можна хоча б підібрати книги для маленької чи великої перерви,  для пари (якщо "вікно" і треба згаяти час)? 

Хто-небудь знає, де подивитися  хронометраж хоча б класичних творів? Лише в твітері бачила канал  "Интересные книги" @brieflybook , що знайомить з цікавими книгами в короткому переказі і вказує час на читання оригіналу та переказу.

Немає коментарів: