понеділок, 14 травня 2018 р.

Дрес-код для читачів

Літня спека не за горами, а разом з нею - і відверті наряди. Молодь завжди намагається виокремитися за допомогою модних та супермодних тенденцій в одязі. Але де та межа між доречністю і свободою самовираження? І що робити бібліотекарям з такими читачами? 

ЗамбіяОдин із провідних університетів Замбії закликав дівчат-студенток не ходити до бібліотеки "напівголими", бо це відволікає чоловіків від навчання. Мова йде про університет у столиці Замбії, місті Лусака. "Ми звернули увагу, що деякі дівчата-студентки одягаються відверто та приходять до бібліотеки напівголими. Ця ситуація заважає чоловікам", - йдеться в повідомленні, яке висить у бібліотеці. "Тому радимо жінкам одягатися скромно, коли ви перебуваєте в університетських установах. Скромність - це правильний шлях!". 

А декілька років тому в Національній бібліотеці Таджикістану вивісили розпорядження, згідно з яким  вход у бібілотеку дозволяється тільки  у деловому одязі,  а в спортивному, домашньому чи вулічному заходити заборонено. Це стосувалося не тільки жінок, а й чоловіків, які в спеку одягають шорти та сандалі.

Треба сказати, що думки користувачів щодо таких новацій не співпадають). 

Джерело:
Национальная библиотека Таджикистана ввела дресс-код для посетителей

Немає коментарів: