пʼятницю, 9 лютого 2018 р.

Книги про російсько-українську війну Сході України

Читаю зараз "Чорне сонце" В.Шкляра: дивне відчуття, коли читаєш про події і місця, які є частиною твого життя... Можливо комусь стане у нагоді інформація щодо того, хто із знаних письменників чи початківців ще висвітлював цю тему. 

Книжкова оглядачка Ганна Скоріна склала вражаючий перелік книг про теперішні події на Сході України.

Ганна подає у переліку спочатку книги від військових, потім — від волонтерів, переселенців, учасників подій, а потім — від журналістів та письменників (147 позицій). 

Окремо виділяє електронні книжки: повноцінні книги з версткою, готові вже до друку та ті, які вийшли обмеженим тиражем не для продажу, а для бажаючих існують лише в електронному варіанті, а також онлайн-щоденники – сторінки із записами, розповідями, байками, розділами книг, які, можливо, скоро будуть видані, (деякі вже видані або частково видані і доступні також онлайн), а, можливо, так і залишаться щоденниками онлайн (26 книг).

Окремо Ганна виділяє 29 поетичні збірки, Також вона звертає увагу на дитячі книжки та книжки для підлітків, написані військовими, а також книжки письменників про війну для дітей (13 книжок).

Окремим списком винесено книжки із навколовійськової тематики (пропаганда, історичні дослідження, публіцистика, художні за мотивами) та книжки, які тим чи іншим чином мають відношення до війни на Сході України (27 документів). 

Згадує і 8 книг, що були видані іноземними мовами про нашу війну: книг українських авторів, виданих за кордоном, або книг, що видані іноземними мовами в нашій країні.

Ознайомитись із повним переліком можна тут:
http://www.chytomo.com/news/knizhkova-oglyadachka-zibrala-150-knig-pro-rosijsko-ukraiinsku-vijnu

Немає коментарів: