вівторок, 10 листопада 2015 р.

Український російськомовний письменник

Вже друге десятиліття серед укладачів біографічних бібліографічних ресурсів точаться дискусії щодо критеріїв відбору імен до українських видань. В Інституті біографічних досліджень було запропоновано наступні критерії:

1. Діячі української історії, національно-визвольного, суспільно-політичного та культурно-освітнього рухів, регіональні та місцеві діячі, а також діячі з різних галузей освіти, науки, культури, релігійного життя, військової справи, державного будівництва та управління, економічного життя тощо – як етнічні українці, так і представники інших національностей.

2. Діячі української діаспори, участь яких в українських політичних, економічних, культурно-освітніх, наукових, релігійних організаціях, спілках і фондах зарубіжжя та їхній внесок в українську та світову культуру отримали визнання української і світової громадськості.

3. Діячі іноземного походження, які жили певний час в Україні, відігравали активну роль у суспільно-політичному, господарському та культурному житті українства або своєю активною діяльністю справили на нього помітний вплив, а також ті іноземці, хто був тісно пов'язаний з видатними діячами української історії й культури, займався дослідженням, популяризацією та підтримкою українства за кордоном.

Докладніше прочитати : http://archive.nndiuvi.org.ua/fulltext.html?id=430

Немає коментарів: