четвер, 10 грудня 2020 р.

Книжкові діорами

Book Nooks (Бук Нукс), що перекладається як "книжкові закутки" - спеціальні діорами, вкладки, які ставляться на полиці між книгами. Вони є "віконечком" в чарівні світи, відсилають до якого-небудь твору, міста чи просто прикрашають полку. 

Монд, японський дизайнер з Токіо, в 2018 році створив підставки для книг для проекту, яким поділився  на Design Festa, міжнародному художньому заході в Токіо, де все закохалися в його творіння. На сайті було написано, що кожна підставка для книг - «детальна копія звивистих вузьких провулків Японії». Залежно від того, в яку діораму вам пощастить зазирнути, ви знайдете ряд рослин і світильників з різних матеріалів, які насправді створюють ілюзію погляду на тьмяно освітлений японський провулок з вашого будинку. З тих пір у нього з'явилося безліч послідовників - фанати книг по всьому світу майструють, друкують на 3D-принтері або роблять на замовлення найрізноманітніші "бук нукс". 

Бібліотеки вже обговорюють можливість здивувати і привернути увагу своїх гостей або влаштувати майстер-класи з виготовлення.

Немає коментарів: